Wednesday, November 23, 2011

Βλακεία στον κύβο

Ανέβηκε από Swell στις 14/3/2007





Όταν ο Πολύδωρας ζητά από τους αστυνομικούς «άμυνα στον κύβο», αναρωτιέμαι τι τον κάνει να πιστεύει ότι οι αστυνομικοί καταλαβαίνουν αυτό που εννοεί.

Κι αυτό γιατί πριν πολλά χρόνια το περιοδικό ΑΝΤΙ είχε δημοσιεύσει τα γραπτά της έκθεσης από τις εξετάσεις των υποψηφίων (αν θυμάμαι σωστά) υπαστυνόμων.

Το θέμα της έκθεσης ήταν «χρόνου φείδου».  Όπου στην έκθεση ενός υποψηφίου, ο Φείδης ήταν ένα τέρας που τρομοκρατούσε τους αρχαίους Έλληνες και το σκότωσε ο Ηρακλής.  Άλλος υποστήριζε ότι σημαίνει πως ο χρόνος είναι ύπουλος σαν το φίδι και πρέπει να φυλάγεσαι απ΄αυτόν.  Τρίτος έλεγε ότι έχει την ίδια έννοια με το «μέγιστο το προς την πατρίδα χρέος» και το ανέπτυσσε.  Και ένας που ήξερε την ελληνική μυθολογία, έγραψε πως ο Φείδης ήταν παιδί του θεού Χρόνου, που ήταν αδελφός του Άρη, που ήταν θεός της αστυνομίας.

Οπότε υποθέτω ότι οι αστυνομικοί με το «άμυνα στον κύβο» κατάλαβαν ότι από δω και μπρος αντί για χημικά, θα πετάνε στους διαδηλωτές κύβους του Ρούμπικ, γιατί ούτως ή άλλως ποτέ δεν κατάλαβαν πως λύνεται και τους την έχει δώσει.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...